انتخاب کوله پشتی استاندارد یکی از دغدغه های والدین در ابتدای سال تحصیلی و زمان خرید مدارس است.
والدین زمان انتخاب کوله پشتی برای فرزندان دلبند خود باید علاوه بر معیار زیبایی استاندارد بودن کوله پشتی را نیز در نظر بگیرند.
پرهام پارسانژاد عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران در ارتباط با ویژگی های کوله پشتی استاندارد می گوید : کیف دانشآموزان باید به صورت کوله پشتی بوده و ۲ بند داشته باشد و قرار دادن ۲ بند کوله پشتی روی شانه ها برای متعادل سازی وزن ناشی از کوله پشتی برروی شانه ها و ستون فقرات و جلوگیری از وارد شدن آسیب به آن ها ضروری است.
دانشآموزان نباید کوله پشتیهایشان را روی یک شانه بیندازند یا با یک دست آن را حمل کنند.
لبه بالایی کوله پشتی استاندارد نباید از سطح شانه ها بالاتر قرار بگیرد و لبه پایینی آن هم باید کمی بالاتر از قوس کمر باشد.
بندهای کوله پشتی نیز باید علاوه بر دارا بودن پد ضخامت کافی داشته باشد تا از آسیب دیدگی عضلات و تاندون های سر شانه جلوگیری شود.
بندهای کوله پشتی استاندارد باید قابل تنظیم باشند، روی سینه قرار گرفته و به ناحیه زیر بغل فشار وارد نکنند.
وجود بند کمری علاوه بر بندهای سرشانه نیز از دیگر ویژگی های یک کوله پشتی استاندارد است تا قسمت پایینی آن را روی بدن ثابت نگه دارد، این کار سبب توزیع وزن کوله پشتی روی تمام سطح پشت دانش آموز و لق نزدن آن می شود.
لایه پشتی کوله پشتی استاندارد نیز باید از تهویه مناسبی برخوردار باشد تا از تعرق کم جلوگیری کند.
داخل کوله پشتی نیز باید محفظه بندی شده باشد تا هر کدام از کتا بها و لوازم در جای خود قرار بگیرند و هنگام راه رفتن و دویدن حرکت نکنند.
درد در ناحیه پشت گردن، شانهها یا گزگز و مورمور دستها و ضعف در بازوها نشان دهنده غیر استاندارد بودن کوله پشتی است که باید اصلاح شود.
با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی خوب و مشورت با یک فیزیوتراپیست می توانید از راهکارهای درمان و اصلاح این مشکلات مطلع شوید.
وزن کوله پشتی استاندارد همراه با لوازم داخل آن باید نهایتا تا ۱۵ درصد وزن دانش آموز باشد و مقدار بیش از این سبب وارد شدن آسیب به ستون فقرات می شود.
سنگین بودن کوله پشتی همچنین سبب به عقب کشانده شدن بدن شده و دانش آموز برای جلوگیری از این وضعیت به ناچار خود را به جلو خم می کند.
خم شدن به جلو بتدریج سبب ضعف عضلات پشت ستون فقرات، افزایش قوس پشتی، کوتاهی عضلات سینه ای و شکمی و بر هم خوردن توازن عضلات جلو و پشت بدن و بروز کمردرد می شود.
انحراف جانبی ستون فقرات و اسکولیوز یکی از عوارض جدی و شایع حمل کردن کیف و کوله پشتی به صورت یک طرفه است.
در صورت بروز این وضعیت تا قبل از سن بلوغ برای درمان این عارضه باید از کمربندهای فلزی اصلاح کننده استفاده شود و برای ایجاد و تقویت تعادل عضلانی و جلوگیری از افزایش زاویه انحراف ستون فقرات انجام فیزیوتراپی ضروری می باشد.
سنگین بودن کوله پشتی علاوه بر انحراف جانبی ستون فقرات تعادل دانش آموز را هنگام راه رفتن، بالا و پایین رفتن از پله ها و سوار و پیاده شدن از ماشین بر هم زده و گاهی موجب زمین خوردن آن ها می شود.
در این وضعیت احتمال آسیب دیدگی مفاصل و بروز مشکلاتی همچون کشیدگی عضلانی و تاندونی و پیچ خوردگی مچ پا بیشتر میشود.
کلینیک فیزیوتراپی در تهران – فیزیوتراپی در شمال تهران – فیزیوتراپی در زعفرانیه – فیزیوتراپی در تهران – فیزیوتراپی در الهیه – فیزیوتراپی در فرشته