آسیب های شغلی

شکستگی آرنج
شکستگی آرنج
فوریه 13, 2019
کمردرد
کمردرد و دلایل آن
مارس 16, 2019
آسیب های شغلی

طراحی و مدیریت محل کار و نوع فعالیت های شغلی مقرر شده، اهمیت زیادی در پیشگیری از خطرات و آسیب های شغلی، خصوصا به دنبال خستگی ناشی از انجام حرکات سخت و تکراری در وضعیت های نامناسب دارد.

هر نوع جابجا کردن و نگه داشتن بارهای مختلف مانند بلند کردن و زمین گذاشتن، هل دادن، کشیدن، حمل کردن و حرکت دادن اجسام باید مورد توجه قرار گیرند.

گاهی در برخی مشاغل افراد مجبورند حرکاتی مشابه را بارها و بارها تکرار کنند که این تکرار می تواند آسیب های مختلفی برای عضلات و مفاصل در پی داشته باشد.

شرایط روحی و روانی شاغلین و میزان استرس آنها هنگام کار هم از دیگر فاکتورهای مهم در بروز آسیب های شغلی است.

افراد باید در وضعیته ای مناسب و بی خطر وظایف شغلی خود را انجام دهند تا از خطر آسیب های شغلی در امان بمانند.

کارهای تکراری که همزمان شامل خم و راست شدن و چرخیدن ستون فقرات است می تواند آسیب دیسک بین مهره ای کمر را در پی داشته باشد.

قرار گرفتن دستها بالای سطح شانه به مدت طولانی مانند نقاشی سقف ها و یا قرار گرفتن دستها پایین تر از سطح زانوها هم برای فقرات گردن و کمر بسیار خطرناک است.

پیشگیری از آسیب های شغلی

در فواصل زمانی معین تغییر وضعیت و کمی استراحت یا حتی قدم زدن مانع از اعمال مداوم نیرو به مفاصل و عضلات می شود و خطر بروز آسیب های شغلی را کاهش می دهد.

کارفرما باید از آگاهی کارمندان و کارگران از نحوه صحیح انجام فعالیت های شغلی و حفظ وضعیت های مناسب در ساعات کار اطمینان حاصل کند.

استفاده از تجهیزات و وسایل کمکی برای کاهش نیروی وارد بر ستون فقرات و اندامها به شاغلین آموزش داده شود.

باید به آنها در مورد علائم بروز آسیب های شغلی هشدار داده شود.

علائمی مانند خواب رفتگی دستها و پاها و یا دردهای تیرکشنده و سوزشی زنگ خطری برای تغییر روش انجام کارها محسوب می شود.

جثه و میزان آمادگی جسمانی افراد برای بلند کردن اجسام سنگین و کار با آلات و ادوات سنگین هم باید مورد توجه قرار گیرد.

وزن لوازم کار، ابعاد و حجم آنها برای گرفتن، نگه داشتن و حمل کردن و ثبات اجسام و محتویات جعبه ها و مخازن در محل کار باید قبل از انجام کار بررسی شوند.

کارگران توجه کنند هنگام بلند کردن اجسام، آنها را تا حد ممکن به تنه نزدیک کنند.

با توجه به تکرار هر روزه فعالیتهای شغلی، تلاش بیش از حد، حرکات چرخشی تنه، وارد شدن ناگهانی وزن یا نیروی زیاد بر بدن و بی تعادلی حین انجام کار از عوامل جدی آسیب رسان هستند.

زمین نامناسب، ناهموار و یا لغزنده در محل کار هم می تواند عامل بروز بسیاری از آسیب های شغلی باشد.

دمای اتاق کار، میزان رطوبت و تهویه آن هم برای بالا نگه داشتن تمرکز و دقت شاغلین باید کنترل شود.

لباس و کفش افراد هم حین کار باید راحتی و تعادل مناسب را برای او فراهم سازد.

استفاده از کفشها و دمپایی های گشاد و یا لباسهای تنگ هم باعث انجام فعالیتهای شغلی در وضعیتهای نامناسب و بروز آسیبهای جسمانی می شود.

گنجاندن نرمشهای سبک صبحگاهی به مدت نیم ساعت به صورت روزانه هم از روشهای بسیار مؤثر در پیشگیری از بروز آسیبهای شغلی به شمار می رود.

 

 

کلمات مرتبط :

آسیب های شغلی – درمان کمردرد – فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی در زعفرانیه – فیزیوتراپی در الهیه – فیزیوتراپی در مقدس اردبیلی – فیزیوتراپی در قیطریه