فیزیوتراپی با کاهش درد و التهاب، پروژه ترمیم بافتهای آسیب دیده را کلید می زند و کلاژن سازی در بافتهای آسیب دیده را افزایش می دهد.
تمرین درمانی، ماساژهای پزشکی و درمان های دستی سبب می شوند تا این کلاژن های تازه ایجاد شده در جهات صحیح و منظم شکل گیرند و چسبندگی بافتی و محدودیت حرکتی به دنبال آسیب کمتر باشد.
به همین دلیل در آسیب هایی که با فیزیوتراپی درمان می یابند، زمان بهبودی کوتاه تر شده و عوارض به جا مانده بعد از آسیب بسیار کمتر خواهد بود.
اما از آنجا شکایت اکثر بیماران درد است و معیار آنها برای بهبودی و پیشرفت درمان کاهش درد است، تمام تلاش ما در کلینیک فیزیوتراپی زعفرانیه برای تسکین درد او و ایجاد انگیزه و امید برای ادامه درمان است.
اما گاهی پیشبرد روند درمان و تحریک بافتها برای ترمیم، خود تحریک کننده درد بوده و بیمار در تمام طول دوره درمان فیزیوتراپی از درد موضع درگیر شکایت دارد.
در این مواقع فیزیوتراپیست با بیشتر کردن فاصله جلسات به صورت ۳ جلسه در هفته یا ۲ جلسه در هفته اجازه می دهد که بیمار شرایط آرام تری پیدا کند و با سبک تر کردن تمرینات در جهت تسکین درد بیمار پیش خواهد رفت.
اما نکته مهم این است که بیمار نباید از این درد نگران و پریشان شده و از پیگیری جلسات درمان مأیوس شود.
گذر از مرحله التهاب و ترمیم بافتی زمان بر بوده و در بسیاری موارد تا چند هفته طول می کشد.
به همین دلیل بسیار تجربه می شود که بیمار تا آخرین جلسه فیزیوتراپی که پزشک معالجش دستور داده احساس درد و ناراحتی دارد و پس از گذشت ۱۰ روز تا ۲ هفته بعد از پایان دوره، درد ناگهان فروکش کرده و توانایی های او بیشتر می شود.
ادامه انجام تمرینات تجویز شده، بهبود عملکرد عضلات ثبات دهنده را در پی داشته و با ادامه روند جایگزینی بافت های جدید به جای بافتهای آسیب دیده و کاهش تورم و التهاب در طول زمان بیمار بهبود یافته و درد او او کاهش می یابد.
بدین ترتیب بیمار می بایست گزارش دقیقی از تغییر علائم خود بعد از جلسات درمان و انجام تمرینات تجویز شده به فیزیوتراپیست خود ارائه کند تا در صورتی که موردی از اقدامات درمانی سبب افزایش یا تحریک علائم می شود، تعدیل یابد، اگرچه در بسیاری موارد مداخله درمانی خصوصا در جلسات ابتدایی با افزایش علائم همراه بوده و باید بیمار را از بهبودی پس از پایان دوره آگاه نمود.
البته ممکن است تعداد جلسات برای درمان کامل بیمار کافی نبوده و از او می خواهیم که در صورت باقی بودن مشکلات یا عود آنها در طی دو تا سه هفته مجددا برای پیگیری و ادامه درمان به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ولنجک – فیزیوتراپی در الهیه – فیزیوتراپی در شمال تهران