درمان اسکار با فیزیوتراپی

کوله‌ پشتی استاندارد
کوله‌ پشتی استاندارد
نوامبر 11, 2018
شکستن قولنج گردن
شکستن قولنج گردن
دسامبر 1, 2018
درمان اسکار با فیزیوتراپی

درمان اسکار با فیزیوتراپی یکی از کاربرد های فیزیوتراپی است که در کلینیک فیزیوتراپی زعفرانیه در شمال تهران ارائه می شود.

بروز چسبندگی و اسکار در محل جراحی یکی از عوارض جراحی های لگن و شکم است.

چسبندگی روده به بافت های اطراف، انسداد آن و مشکلات گوارشی را برای بیمار به دنبال خواهد داشت.

سقط جنین، سزارین، برداشتن رحم، برداشتن آپاندیس، جراحی بای پس معده و جراحی های ارتوپدی لگن و ستون فقرات نیز می توانند سبب بروز چسبندگی شده و نیازمند دریافت درمان اسکار شوند.

عفونت های لگنی و دستگاه گوارش و تصادفات و ضرباتی که به این نواحی وارد می شوند هم از دیگر عوامل بروز چسبندگی هاست.

همانطور که بافت اسکار روی پوست تشکیل می شود و ظاهر متفاوتی با بافته ای اطراف دارد و انعطاف پذیری کمی داشته و در حرکات ایجاد محدودیت می کنند، در بافتهای عمقی مانند عضلات و احشا هم چنین چسبندگی هایی ایجاد می شود و می تواند عملکرد ارگان های احشایی را دچار اختلال کرده و یا حرکات کمربند لگنی و ستون فقرات کمری را محدود کرده و در طولانی مدت کمردرد و آرتروز کمر و لگن را به دنبال داشته باشد.

از آنجا که عضله بزرگ دیافراگم هم احشا را در بر گرفته و چنین چسبندگی هایی می تواند بر عملکرد دیافراگم هم اثر منفی داشته باشند، تنفس طبیعی هم دچار اختلال شده و انحراف ستون فقرات به جلو و طرفین باعث بروز بدشکلی هایی چون قوز پشتی و اسکولیوز می شوند.

سردرد های با منشأ گردنی هم از دیگر عوارض ثانویه این چسبندگی هاست.

درمان اسکار با فیزیوتراپی

به دنبال بروز چنین بافت های اسکار خصوصا در نواحی شکم و لگن نسبت به زمان بروز آن، مراجعه به فیزیوتراپی و بهره گیری از روش های درمانی همچون ماساژ عمقی، آزاد سازی عضلات و غلاف های آنها، سوزن زدن خشک، تمرینات کششی و درمان با امواج فراصوت همراه با کشش، راستای تشکیل بافت های اسکار اصلاح می شود و محدودیت های ناشی از آن برطرف شده و بافت های سفت و کوتاه شده آزاد می شوند.

در صورتی که زمان زیادی از جراحی یا جراحات گذشته باشد، پروسه درمان طولانی تر بوده و بیمار به جلسات بیشتری برای رفع چسبندگی ها نیاز دارد.

تکنیک های درمان دستی احشایی نیز دیگر راهکار فیزیوتراپی است در بازگرداندن عملکرد روده ها و رفع محدودیت های احشایی موثر است و نیازمند مهارت، تمرین و تجربه فیزیوتراپیست در این امر دارد.

مهارت در لمس عمقی برای ارزیابی نواحی و بافت های سفت و محدود شده و اعمال میزان نیروی مناسب در جهات صحیح از فاکتورهای مهم موفقیت درمان های دستی فیزیوتراپی است.

سوزن زدن در بافت اسکار هم می تواند، روند کلاژن سازی را در ناحیه آغاز کرده و با ایجاد بافت جدید کلاژن، اسکار قبلی را نرمتر، جهت قرار گیری آن را اصلاح کرده و به از بین بردن و درمان اسکار کمک کند.

آموزش تمرینات کششی، ثبات دهنده و اصلاح کننده وضعیت توسط فیزیوتراپیست در کلینیک فیزیوتراپی خوب و سپس تکرار روزانه آن ها موجب ثبات و دوام اثرات درمانی می شوند.

در جراحی های لگن، شکم و قفسه سینه، بی توجهی به کشش عضلات خم کننده ران، شکم و سینه ای با نگرانی از آسیب به نواحی جراحی به مرور موجب بروز محدودیت و کوتاهی بافت های نرم در این بخشها می شود و دردهای عضلانی و ستون فقرات را در پی خواهد داشت.

در کلینیک های فیزیوتراپی بسیار با کمردرد هایی مواجه می شویم که علت آنها یک جراحی ساده در زمان های گذشته بوده و با درمان و آزادسازی بافت های درگیر در آن جراحی و آموزش چند تمرین ساده مشکل بیمار حل می شود.

 

منبع : فیزیوتراپیست پرهام پارسا نژاد

موسس و مسئول فنی کلینیک فیزیوتراپی زعفرانیه

 

 

 

فیزیوتراپی در شمال تهران – فیزیوتراپی در زعفرانیه – فیزیوتراپی خوب – کلینیک فیزیوتراپی خوب – متخصص فیزیوتراپی در تهران – انجمن فیزیوتراپی – درمان چسبندگی بافت ها – درمان جای اسکار