درد دنده‌ های قفسه سینه و دلایل بروز آن

زونا
زونا و درمان آن با فیزیوتراپی
سپتامبر 4, 2018
سندرم درد ناحیه ای پیچیده
سندرم درد ناحیه ای پیچیده
سپتامبر 29, 2018
درد دنده های قفسه سینه

التهاب و درد دنده های قفسه سینه مشکل شایعی است که عوامل مختلفی می توانند در بروز ا« نقش داشته باشند.

بلند کردن اجسام سنگین، بارداری ، بیماری های ریوی که با سرفه‌ های ممتد و طولانی مدت همراهند ، و وارد شدن ضربه مستقیم و شدید به دنده ها در حین حوادث ناگهانی مانند تصائفات رانندگی و یا ورزش های پربرخورد از مهم ترین عوامل زمینه ساز درد دنده‌ های قفسه سینه هستند.

درد تیز و ناگهانی در ناحیه قفسه سینه و دنده‌ ها و تشدید درد هنگام حرکت از جمله پهلو به پهلو شدن، بلند شدن و نشستن و حتی عطسه و سرفه از مهم ترین نشانه های وارد شدن آسیب به این قسمت هستند.

گاهی ممکن است درد دنده های قفسه سینه با دردهای قلبی به اشتباه گرفته شود و بیمار درباره سلامت قلب خود دچار نگرانی شدید می شود.

این مجموعه علائم، سندرم تیتز یا التهاب غضروف دنده‌ای نام دارد و التهاب اغلب در سه دنده پایینی که به استخوان جناغ سینه متصل نیستند و از ثبات کمتری برخوردارند رخ می دهد.

ضعف عضلات بین دنده‌ای و رباط‌ های بین آن ها نیز در بروز این دردها می توانند نقش داشته باشند.

درمان درد دنده های قفسه سینه

استفاده از کرست‌ هایی که از قفسه سینه محافظت کرده و از حرکت زیاد دنده ها جلوگیری می کنند می تواند به بهبود وضعیت بیمار کمک کند.

ماساژ قفسه سینه با استفاده از پماد یا ژل های ضد التهاب مانند پیروکسیکام و دیکلوفناک سدیم می تواند به کاهش التهاب و درد دنده های قفسه سینه کمک کند.

مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و دیکلوفناک نیز سبب کاهش درد و التهاب می شود.

قرار دادن کمپرس یخ و کمپرس گرم نیز به تسکین علائم کمک می کند.

دوش آب گرم نیز راهکاری موثر در کاهش درد و التهاب دنده های قفسه سینه است.

ماساژ ناحیه دردناک با ویتامین D مایع، نیز به تسکین علائم کمک می کند.

فیزیوتراپی قفسه سینه

فیزیوتراپی یکی از درمان های موثر در درمان درد دنده های قفسه سینه است که با استفاده از مدالیته های مختلفی در کلینیک فیزیوتراپی زعفرانیه در شمال تهران انجام می گیرد.

فیزیوتراپیست با استفاده از تکنیک‌ های درمان دستی به تسهیل کردن حرکت دنده‌ ها کمک می کند.

فیزیوتراپیست همچنین از اولتراسوند برای کاهش تورم و بهبود انعطاف پذیری عضلات و رباط‌ ها و کاهش حساسیت پایانه‌ های عصبی درد استفاده می کند.

تمرینات تنفسی که توسط فیزیوتراپیست به بیمار آموزش داده می شود سبب بهبود تحرک دنده ها و کاهش احساس درد می شود.

انجام دم عمیق و حبس کردن نفس به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه و سپس بیرون دادن آرام آن که است که موجب کشش عضلات بین دنده‌ای و تسکین درد این عضلات می شود یکی از تمرینات موثر فیزیوتراپی تنفسی است.

فیزیوتراپیست همچنین با تکنیک های درمان دستی و اعمال فشار روی دنده‌ ها هم زمان با انجام دم عمیق و بازدم آرام به بهبود مشکلات بیمار کمک می کند.

عقب دادن کتف‌ ها و باز کردن قفسه سینه و سپس جلو دادن کتف‌ ها و فشردن قفسه سینه نیز یکی دیگر از تمریناتی است که به بهبود عملکرد دنده‌ ها و عضلات و بافت‌ های متصل کمک می کند.

بیمار مبتلا به درد دنده های قفسه سینه تا بهبودی کامل و از بین رفتن درد و التهاب باید از انجام ورزش سنگین و فعالیت هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کند چراکه می تواند سبب تشدید آسیب و علائم بیماری شود.

همچنین بیمار باید از عوامل محرک ریه‌ ها که موجب واکنش سرفه و عطسه شده و ضربه شدیدی به دنده ها وارد می کند اجتناب کند.

قرار گرفتن در معرض هوای سرد سبب تحریک ریه‌ ها و اسپاسم بیشتر عضلات بین دنده‌ ای می‌شود و باید از آن دوری کرد که این امر احتمال بروز بیماری هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا را نیز به حداقل می رساند.

 

منبع مقاله دکتر پرهام پارسانژاد در روزنامه جام جم

http://press.jamejamonline.ir/newspreview/3134133895810793083